Foto: Alexandra Nilsson
Min Granne Tonsättaren presenterar Alexandra Nilsson i Bredäng

Efter två fullsatta konserter är det nu dags för den tredje av fem porträtt. Den här gången byter vi till röda linjen och hoppar av på Bredängs station, där vi bjuds in till en konsert med tonsättaren Alexandra Nilsson i Bredängs kyrka.
Under dagen kommer Alexandra och husensemblen Hidden Mother även hålla en workshop tillsammans med årskurs 3 på Bredängsskolan.

Under kvällens konsert kommer vi bland annat få ta del av kompositioner för sandsten och kalksten från Öland samt skiffer från Pyrenéerna!

 

---

Program


Öländsk svit (Uruppförande, 2019)
- Byrum (sandsten)
- Ramsnäs (sandsten)
- Hagskog (kalksten)
- Kalkbrott (kalksten)
(Durata ca 35)

Les Pyrenées (Uruppförande, 2019)
Franskt skiffer och elektronik stämma
(Durata 8) 

--

Alexandra Nilsson
11 februari kl19
Bredängs k:a, T-bana Bredäng
Fri entré!

--

Alexandra Nilssons musik sträcker sig mellan ljudkonst, noise, electronica och fri improvisation. Framförallt komponerar och uppträder hon med trumpeten eller med olika objekt som grund, ofta i kombination med live-elektronik.
Hon är intresserad av att utforska fysiska material, både ljudligt, visuellt och kontextuellt, och hennes senaste projekt är baserat på sten. Samspelet och gränslandet mellan det akustiska och elektroniska är av stort intresse för henne.

Hennes musik kan beskrivas som lyrisk men samtidigt brutal. Minimalistisk och maximalistisk. Organisk och o-organisk. Ordning och kaos.

http://www.alexandranilsson.com/