Program

Mälaren (bion), Årsta Folkets Hus
I december 2021 skulle den legendariske tonsättaren Mauricio Kagel fyllt 90 år! Kagel är framför allt känd för fenomenet instrumentalteater, bl.a. i verket Match, som i olika former sammanför musik med rörelser, gester och sceniska aktioner.
Cello- och slagverks duon UmeDuo framträder internationellt med en mångsidig repertoar. Tillsammans med cellisten Lisa Hofer presenterar systrarna Erika och Karolina Öhman här ett personligt utformat program med verk av Kagel, Leilei Tian, Rei Munakata och Ivo Medek.
Aliasteatern, Hälsingegatan 3
Musik av tonsättarna: Marsel Nichan, Pierre-Henri Wicomb, Per Mårtensson, Lina Järnegård, Lise-Lotte Norelius, Idin Samimi Mofakham, Miles Warrington och Ivo Nilsson.
Se länk till streamad konsert längst ned på sidan
Duo Särart består av blockflöjtisten Ida Höög och pianisten Anna Christensson. De lärde känna varandra redan på lågstadiet på Varnhemsskolan i Västergötland. De senaste tio åren har de spelat tillsammans regelbundet och beställt ett flertal nya verk för sin konstellation.
Att kombinera två instrument med så olika bakgrund, klangfärg och karaktär är inte helt lätt, men här bjuds på tre stycken som låter instrumenten finna varann och klinga tillsammans på helt olika men lyckade sätt.
Mansoor Hosseinis Puppets, för blockflöjt, flygel, loop-pedal och elektronikstämma (och marionettdockor!), uruppförs på konserten. Dessutom musik av Nicholas S. Omiccioli och Anna Eriksson.

Streams från Konserthuset Stockholm Grünewaldsalen
Sedan starten 2002 har Stenhammarkvartetten etablerat sig som en av Skandinaviens främsta stråkkvartetter. Nutida musik ligger ensemblen varmt om hjärtat och de beställer kontinuerligt verk av framstående svenska tonsättare. Ett av deras senaste beställningsverk är Anna Einarssons Courage, mon amie: resultatet av en vandring i mörkret orsakat av såväl coronapandemin som av personliga prövningar.

Konserten genomförs av Svensk Musikvår i samarbete med Konserthuset och Samtida Musik.
Stream
Tillsammans med Svensk Musikvår har vi bjudit in cellisterna Séverine Ballon och Åsa Åkerberg för en streamad konsert på Svensk Musikvår