6 sångare står på rad och en av sångarna skriker i en megafon
Stuttgart Neue Vokalsolisten - Foto: © Manu Theobald
Chaya Czernowin bläddrar i sin a noter
Immaterial med Stuttgart Neue Vokalsolisten
Samtida är mycket stolta över att tillsammans med Kulturhuset Stadsteatern kunna bjuda in den otroliga ensemblen Stuttgart Neue Vokalsolisten som en inledning på festivalen Sound of Stockholm
Program

CHAYA CZERNOWIN - IMMATERIAL  / for 6 voices amplified acappella (röster förstärkt acappella)

65 minuter, Sverige Premiär

Medverkande

De sju sångarna i den tyska vokalensemblen Neue Vocalsolisten söker ständigt efter nya vokala uttrycksformer i sina samarbeten med tonsättare. Säregna interdisciplinära former mellan musikteater, performance, installation och konserter kännetecknar deras verksamhet, som med mer än 30 uruppföranden årligen anses unik inom samtida vokalmusik. Tonsättaren Chaya Czernowin är en av samtidens främst och mest spännande kompositörer med sin egna unika röst.

Ensemblen framför på denna konsert stycket Immaterial av Chaya Czernowin som är den sista delen av en triptyk, Vena (som betyder ström/ven/puls), och består i sig av två delar, ”Memory Place” för 10 slagverkare, stråkar and IRCAM elektronik, ”Unhistoric Acts” för 24-stämmig kör stråkkvartett som uruppfördes på 100-års jubileet för Donaueschingen Festivalen i Tyskland samt kvällens stycke Immaterial för 6 röster förstärkt acappella som beställts av Stuttgart Neue Vokalsolisten och Eclat festivalen.

 

Med stöd av Goethe Institutet, Helge Ax:son Johnsons stiftelse, Stockholms Stad

Konserten genomförs som ett nytt samarbetsprojekt mellan Levande Musik i Göteborg och Samtida Musik med stöd av Kulturrådet.

Kulturhuset Stadsteatern, Lilla Studion
Vägbeskrivning
Ingång vid Sergelfontänen, Sergelstorg
Entré

200 kr ordinarie
140 kr medlemspris

https://kulturhusetstadsteatern.se/musik/neue-vocalsolisten

Chaya Czernowin bläddrar i sin a noter
Chaya Czernowin with score - Foto: @ Priska Ketterer