Breadbelly & JjaAnNaA
Breadbelly & JjaAnNAa - Settings
Settings är ett sceniskt projekt för gitanjo, saxofoner och elektronik av den svensk-belgiska duon Breadbelly + JjaAnNaA.
Program

Nu bjuder Breadbelly + JjaAnNaA in publiken i Stockholm till en säregen 
ljudvärld, där rörblad och klaffar möter kablar, motorer och strängar!

Verket Settings bygger på idén om att skapa ett sammansatt instrument genom att
koppla samman diverse ljudande objekt i en scenisk framställning.
Kompositionen består av ett av ramverk av händelser som duon improviserar utifrån. Stycket börjar med rent akustiska ljud men tar sig snabbt in i andra ljudvärldar. I takt med att stycket framskrider görs nya sammansättningar mellan de två musikerna, de båda adderar fler element till sin verktygslåda så som mikrofoner, ljudobjekt och signaler från sin medmusiker. Som ett resultat av detta ständiga sammankopplande är musiken i ständigt utveckling där gränserna mellan olika instrument, objekt och musikaliskt material är flytande.

Titeln anspelar på den dubbla innebörden av det engelska ordet settings, dels i betydelsen miljö: en anordning likt den ovan beskrivna med dessa sammansatta instrument leder till en klangligt rik och skiftande ljudmiljö. Och den andra betydelsen - inställningar: hur det sammansatta instrumentet fungerar och hur det klingar är lika mycket beroende på vilka "inställningar" instrumentet har, som vilka toner/rytmer/klanger musikerna spelar på sina instrument.

Konserten börjar klockan 19.30, insläpp från 19.00.

Varmt välkomna till Aliasteatern den 16/4!

Medverkande

Adam Eriksson - Gitanjo, elektronik
Jana De Troyer - Saxofoner

Aliasteatern, Hälsingegatan 3, Stockholm
Vägbeskrivning
​T-bana: Odenplan
Entré

120kr Ordinarie, 80kr Medlem - Köpes i dörren.